stories and other things

Tähän sivupalkkiin lisään tarinoita joita jaksan silloin tällöin kirjotella :-) joten käykää vähän vläiä kurkkailemassa tätäkin :-)
Tein tän kokeilu mielessä (oisin tietty voinu antaa mielikuvituksen virrata tuhat kertaa nopeemmin, mut katotaan nyt et haluutteko jatkossa edes nää lukea tämmösiä _joskus_ ?)

VOL 1


Avaan silmät, aurinko paistaa läpi verhojen. Mutten minä hymyile. Yleensä hymy tarttuu huulilleni, muttei tänään, ei pitkään aikaan.
Tämä on jo kolmas vuosi tätä hullunmyllyä. Välillä mietin kuinka jaksan herätä joka aamu tähän samaan oloon. 

Rutistan itseni viimeisillä voimillani sängystä ylös. Tunnen kylmän viiman kulkeutuvan lävitseni. Tunnen sen saman hyökyaallon paiskautuvan vasten kasvojani. Tiedän kohtaavani joka aamu sen saman sodan, samat kylmät pettyneet katseet. "Elina aamupala on pöydässä, annoksesi on tässä" äitini, en tiedä kuinka häntä kuvailisi. Äiti kantaa koko perheemme ylpeyttä ja kunniaa. Minä taas olen häpeäpilkku, sairas hirviö. 

Istun ruokapöytään siihen samalle kuluneella tuolille johon olen istunut viimeiset kuusitoista vuotta. Viimeiset kolme vuotta se sama tuoli on aiheuttanut sisälläni kauhean myrskyn, tunteiden aallon. Ruoka joka on ollut edessäni on saanut minut joka ikinen kerta kyyneliin. Äiti jonka silmäluomikaan ei liikahda ennen kuin olen tyhjentänyt lautasen."Elina olet pyörittänyt sitä lusikkaa puurossasi jo 20 minuuttia, nyt vauhtia"  olen melkein vääntämässä itkua, kuusitoista vuotias tyttö enkä minä silti osaa syödä. Olisin halunnu paiskautua lattialle niin kuin joku pieni lapsi.


Viimein lautanen oli tyhjä jä äidistä paistoi tyytyväisyys.


Paiskasin oven kiinni lähtiessäni kouluun. Tällä kertaa kuljen toista reittiä, en jaksa nähdä kavereitani. Metsikön läpi kestää 10 minuuttia kauemmin muttei se vaivaa mua. Ensimmäinen puska oikealla, käännyn monta kertaa ympärilleni ja varmistan ettei kukaan ole lähettyvillä. Ja rutiininomaisesti nopeasti työnnän sormeni kurkkuun ja vapautan itseni. Tästä on tullut jo tapa, joka päivä aamupalan jälkeen. Tämä puska on piilottanut monen monet salaisuuteni. Voisin vieläkin jopa nimetä viikon takaisia ruokia maasta.  Voi kyllä, kyllä minua kuvottaa että pystyn tälläiseen, muttei hirviö anna minulle muuta vaihtoehtoa.


-----------------------------------------------------

VOL 2