torstai 16. elokuuta 2012

Dialyktinen käyttäytymisterapia

Pitkästä aikaa täällä taas. Olen pysytellyt hieman toisen blogin puolella, mielialat vieläkin ovat heitteleviä ja muutokset rajuja. Kuitenkin kaikesta huolimatta eteenpäin on menty huomattavasti heinäkuun alun tapahtumien jälkeen.

Tänään oli uuden DKT terapeuttini kanssa sopimusten tekoaika. Olen siis valmis aloittamaan epävakaille tarkoitetun terapiamuodon. Joka sisältää melko paljon jo yhdelle viikolle. 
1. 1x viikossa tapaan terapeuttiani
2. 1x viikossa on ryhmäterapia (jossa tänään olin ekan kerran) ryhmä kestää jopa 2½ tuntia.. jokaisen ryhmäkerran jälkeen saa kotitehtäviä viikolle. 

Myös oman terapeutin kanssa käydään viikkokorttia yhdessä. Johon merkataan mielialat, vihantuntemukset, itsensävahingoittamiset ja päihteidenkäyttö. Nyt jopa itse sisäistän kuinka paljon tässä on kaikkea. Mutta uskon kaiken olevan hyödyllistä.
Tässä muistiinpanossa vasemmalla puolella on tunnemieli ja kuvaukset siitä mitä tunnemieli sisältää, tunne mieli on siis impulsiivinen, nopea, harkitsematon yms. Kun taas oikealla on järkimieli joka taas on hidas, harkitseva, työläs,looginen ja kylmän viileä. Keskimmäinen viisasmieli punnitsee kumpiakin puolia.
Tänään siis kävin terapian jälkeen ekaa kertaa ryhmässä, ryhmä järjestetään Jorvin sairaalassa. Siellä ihmiset ovat hemmetin mukavia. Istunnot eivät ole vakavia, tuli naurettua monta kertaa, juteltua ja tehty harjoituksia. Siellä on kaks ohjaajaa joilla kummallakin pitkä koulutustausta psykiatriselta alalta. Toinen ohjaajista on jopa ollut BB- asukkaiden jonkun sorttinen psykoanalyysin tekijä.. (en muista nyt tarkkaa sanaa, mutta on tuttu näky ollut bb-exrassa yms.


Iltanaama :-)

Oon taas kamppaillu ruokatilanteiden kanssa aika rajusti, lähinnä se morkkis jonka saan jokaisen ruuan jälkeen on ollut ongelma. Ja keinot purkaa sitä oloa on aina hyvin vähissä jos ei ole vaikka kaveria lähettyvillä joka saisi ajatukset muualle.


Mutta mä luulen että tässä on hyvä alku paremmalle.

Ps. Jos joillain kokemusta DKT:sta niin JAA ihmeessä myös meille :-)

2 kommenttia:

  1. voi vitsi lääkäri laittoi mulle pakkolähetteen dkt-ryhmään enkä yhtään tiedä millainen se on .. infoa kokemuksistasi jookos :)

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että olet aloittamut tuon dkt-käyttäytymisterapian! Toivottavasti hyödyt siitä. Kirjoitit tuossa, että se on tarkoitettu epävakaille, niin onko sinulla diagnosoitu epävakaa persoonallisuushäiriö tms.? Vai onko siihen mahdollista päästä muutenkin?

    VastaaPoista

kirjoita kommenttisi ja pelasta päiväni

ps. Vastaan tästä eteenpäin blogiini :)