torstai 26. heinäkuuta 2012

Mä tarvitsen teidän neuvoja !

Mä oo jotenkin hukassa. En tiedä mikä on oikein ja mikä väärin.
Oon yrittänyt katsoa muista mallia ja täyttää lautasta sen mukaisesti, seurannut muita ruokapöydässä ja matkinut. En ole vain onnistunut luomaan sitä "oikeaa, rauhallista" - ruokailutilannetta.

Olen viimepäivinä uskoltanut rikkoa rajojani ja pelkojani.
Todenteolla, välittämättä siitä tulevista ahdistuskohtauksista.

Tarvitsen teidän apua, sanoja taikka mielipiteitä.

Pitäisikö minun viimeinkin uskoltautua syömishäiriöisten päiväosastolle oppimaan syömistä? Saisinko siitä jotain irti?
Onko teille mitään kokemuksia. Selviäisinkö siitä ahdistuksesta?
Koska uskoisin pystyväni päivässä syömään 1200 kaloria alussa, kunnon ruokaa. 

Koska nyt viime päivät mun ruokailut ovat painottuneet iltapäivään, odotan nälkää ja syön vatsani täyteen kunnon ruokaa,
oon jättänyt napostelut melkein kokonaan. Tämän päivän ruuat olivat wrong wokista tilattu teryaki annos jonka söin puoliksi kaverin kanssa siinä kahden aikaan. Seuraavaksi söinkin puoli seitsemältä illalla, 3 kananmunaa ja kaksi pientä nakkia, mukana oli myös raejuustoa ja suolakurkkuja. Kaksi hapankorppua. 

Mitä mieltä tuosta? Kahdesta lämpimästä ateriasta? Söinkö oikein ja riittikö tuo yhdelle päivälle? Ajattelin vielä juoda teetä ja syödä hapankorppua. 

Olen siis luultavasti syönyt n. 800 kaloria..

Mutta olen varma että syön väärin, koska mitään tulosta ei tule ja oikeastaan lihon vain, tai ainakin tunne on hyvin vahvasti sellainen ja monesta vaatteestakin oon sen huomannut ettei enään mene päälle.. se saa mut voimaan vielä enemmän pahoin.

Teiän neuvot ois tajuttoman kultasia.

 meikittömät aamunaikkoset...
 ja nämä kuvat eiliseltä :)
13 kommenttia:

 1. Hei rakas!
  Mene todellakin päivikselle jos sulle sitä tarjotaan.
  Sä pystyt kyllä! Saat sieltä terveellisen rytmin syömisiin koska oot nyt kyllä aika hukassa...
  Se ahdistus startista ei_tapa_ sua!
  Jos jatkat tätä menoasi niin ahdistus vain kasvaa koko ajan.
  voimia <3 (:

  VastaaPoista
 2. Mee ihmeessä! On paljo helpompi omaksua uudet ja normaalimmat tavat ruokailun suhteen, kun ei tarvi ittekseen pähkäillä vaan saa ohjausta ja opastusta.

  Ja niinku aina sanotaan, niin on parempi syödä monta pientä ateriaa kuin pari suurta. Tällä hetkellä ne pienet ateriat vielä herättelis sun kroppaa toimimaan niinkuin pitää, ja ahdistustakin ajatellen ne monet pienet ateriat on helpompi juttu. Onhan sitä ahdistuksissaan helpompi syödä jotain pientä kuin iso, puolet päivän energiansaannista kattava ateria.

  Tsemppiä! ♥

  VastaaPoista
 3. Sun todellakin kannattaa mennä sinne päiväosastolle, ehdottomasti!! sä tarviit apua, sula on ollut syömishäiriö jo niin monta vuotta, tosta on ihan älyttömän vaikea päästä itse ylsö, ota kaikki apu vastaan!!!
  Ja sun keho on oikeesti ihan sekasin, sun pitää saada syöminen kuntoon!:(

  Tsemppiä♥

  VastaaPoista
 4. Voi pieni. Tuo on ihan liian vähän. Voi olla, että sen takia saattaa tulla painoa lisää, kun aineenvaihdunta menee niin jumiin noin pienistä kalorimääristä. Tarvitset vähintään sen 1500kcal että perustoiminnot pysyy yllä. Kaikki alle tuon hidastaa vaan kroppasi toimintaa, niin myös aineenvaihduntaa, energiankulutusta sekä tapaa jolla keho käyttää rasvat, hiilihydraatit yms.
  Huomasin ton osastolla ollessani aika hyvin. Kun energiamääriä ruvettiin lisäämään, keho reagoi aika voimakkasti. Turvotti ihan saatanasti, tuntu että koko keho on ihan lukossa ja painoa vaan tulee. Sitten kun päästiin jo niihin 1800kcal ruokailuihin rupesi paino tippumaan liikaakin ilmeisesti.
  Kannattaa lainata kirjastosta Gisela van der Sternin (tms) Lupa syödä. Ehdottomasti lukemisen ja miettimisen arvoinen.
  <3

  VastaaPoista
 5. Mulla nous ilonkyyneleet oikeesti nyt silmiin. Sä et tiedäkkään millanen helpotus tää on mulle että sä ylipäätään syöt lämmintä ruokaa.. Toi on just hyvä alku ja sun kannattaa tosiaan mennä sinne päiväosastolle!! Meet vaan rauhalliseen tahtiin päivä kerrallaan, me saadaan voitettua sun syömishäiriös kyllä yhdessä!! <3 oot mulle ihan helvetin tärkeä enkä haluu menettää sua, sä tiedät sen !! :)<3


  http://livingwithnea.blogspot.com

  VastaaPoista
 6. Syö kolmen tunnin välein, 5-6 ateriaa päivässä. Kaks lämmintä ateriaa ja muut sitten jotain pienempää. Välttele turhia hiilareita, ne turvottaa tosi paljon. Toi ois se optimi, en siis tosiaankaan meinaa et sun pitäis yhtäkkiä ruveta vetää jotai viittä safkaa päivässä. Mutta noin jos syö, ei tule naposteltua turhia ja aineenvaihdunta pysyy koko ajan käynnissä. Ihmisenhän pitäis syyä jotain 2000kcal, vaikka ei liikkuis mitenkään erikoisesti tmv. Tsemppiä vaan nyt, etenet siihen tahtiin ku susta on parasta ja yritä välttyä takapakeilta. Voimia!

  VastaaPoista
 7. voi rakas <3 sanon samaa kuin fairyy, eli mene sinne päivikseen, se on sulle oikeesti parhaaksi, mä niin tahdon että sä paranet <3

  VastaaPoista
 8. Mä en oikeen osa itsesanoa, mikä on normaali määrä rukaa, koska mä en enä tiedä, olen niin hukassa :/
  joulun jälkeen tein tuota, että yritin ottaa muista mallia..vaikka joka päivä en sitä lämmintä ruokaa pystyny syömään..
  Mulla sen teki ettö kun söin lämpimän ruuan, mitä en ollut tottunut syömään...niin piti nälän poissa lähes koko päivän, uskon sen johtuen siitä että elimistö ei ollu tottunut siihen ja välillä tuli huono olo ja se ei tuntunut pysyväb sisällä.
  Mullekki tuli silloin tuo tunne , että vain lihoan ja lihoa. Mutta uskon johtuvan siitä kun ensiksi ollu niin pienet kalorimäärät ja kun sitä nostaa normaaliimpaan suuntaan niin varmaan pakostakin painoa tulee tuolloin lisää toisilla enemmän kuin toisilla ja itse tiedän, että jos joudun vielä samaan kuntoon missä olin mut pakotetaan sinne syömishäiriöisten klinikalle ..vaikka en haluais :/

  VastaaPoista
 9. Päiviksellä on oikeasti niin paljon rennompaa kuin osastolla ja siitä voisi oikeasti olla hyötyä. Eikä siellä tarvitse olla kuin pari viikkoa ja aika menee ohi tosi nopeasti. Muut potilaat ovat yleensä kannustavia ja heiltä saa vertaistukea. Voimia<3

  VastaaPoista
 10. Kannattaa! Sulla on kuitenkin ollut ton syömisen kanssa jo niin pitkään surua ja murhetta, että jos alat itekin olemaan viimein hyväksyväisempi idealle, niin kyllä siitä varmaan kannattaa ottaa kaikki irti ja mennä vaan :) Ei siitä varmasti mitään haittaa oo, päinvastoin!

  VastaaPoista
 11. Oon tässä itekkin muutaman viikon aikana kerännyt kaikki itsetunnonrippeet ja voimavarat, miettinyt ja itkenyt ja tullut siihen tulokseen että mun paikka taitaa olla just siellä päiviksellä... Nyt vaan pelkään niin kamalasti että mitä jos sanon että taidan tarvita sitä päivistä ja ne siellä polilla sanoo että pärjään ilman? :<

  Musta sun kannattaa pyytää sinne, parantuminen on parasta mitä voit ittelles tehä! Voimia ja haleja (: <3

  VastaaPoista
 12. http://www.thelondoner.me/2012/01/anti-diet.html tästä linkistä varmaan hirveesti apua oo mut itelle tuli tosta postauksesta ja koko anti-diet jutusta tosi hyvä fiilis :) kannattaa lukea kuinteki jos vaikka vähä piristystä ees löytys :)

  VastaaPoista
 13. Kyllä sinun kannattaa sinne päiväosastolle mennä.

  VastaaPoista

kirjoita kommenttisi ja pelasta päiväni

ps. Vastaan tästä eteenpäin blogiini :)