lauantai 12. maaliskuuta 2011

Pro Ana?

VAROITUS!!!! SISÄLTÄÄ SAIRASTA TEKSTIÄ, EIKÄ SITÄ SOVI LUKEA KUKAAN SH:STA PARANEVA TAIKKA SAIRASTAVA! JOKAINEN OMALLA VASTUULLAAN.  
tajuttoman vanhoja pro ana vinkkejä, jotka ovat perseestä kotoisin. En suosittele.

 Mä oon tänää miettiny tätä koko laihdutusta. Mä muistan kuinka pari vuotta sitten ihannoin laihoja ihmisiä. Etin kaikkea infoa netistä mitä vain löytyi. Eksyin sit kai jossai vaihees Pro Ana- sivuille ja tässä sitä nyt ollaan. Olin ekat puol vuotta ihan haltioissa siitä kaikesta motivaatiosta ja laihdituksesta, nielin kaikki huonot tavat ja ohjeet. Kunnes "repsahdin" ja söin herkkuja. Pelästyin reaktiotani ja säntäsin oksentamaan paniikin vallassa. Silloin tiesin etten mä enään hallinnu itse tätä kaikkea. Silloin joku muu alkoi ohjata minua. Tämä ei enään ollut se minun juttuni. Muistan nää Pro Ana ohjeet.. noudatan vieläkin pakonomaisesti vahingossa näitä.

1. Juo paljon vettä niin unohdat nälän tunteen
2. Pureskele ruoka suussasi ja sylje pois näin huijaat kehoasi
3. Tee ruuasta oksettavan näköistä esim. lisää jäätelön päälle majoneesia
4. Jos syöt pureskele ruoka kunnolla
4. Syö jääpaloja
5. Käytä pientä ja tummaa lautasta syödessäsi jolloin ruokaa näyttää olevan paljon
6. Juo vettä jokaisen suupalan jälkeen näin tulet nopeammin täyteen
7. Juo jääkylmää vettä koska kehosi kuluttaa silloin enemmän kun sen täytyy muuttaa vesi normaali lämpöiseksi
8. Syö vähintään 20 minuuttia näin et syö ainakaan liikaa
9. Jos mielesi tekee syödä, lähde kaverin luo silloin et kehtaa syödä
10. Laita kännykkääsi thinspiration kuvia
11. Tee jotain mikä vie ajatuksesi ruuasta pois esim. tee itsellesi jalkahoito
12. Katso itseäsi peilistä syödessäsi
13. Tee thinspiration leikekirja ja aina kun mielesi tekee syödä katso kuvia
14. Seisominen kuluttaa enemmän kuin istuminen joten lue esim. läksyt seisaaltaan
15. Juo päivässä yli 4 litraa vettä
16. Pidä päiväkirjaa
17. Hyvä ryhti kuluttaa 10% enemmän kaloreita kuin se että istut lytyssä
18. Juo teetä tai fun light mehua (ne ovat vähäkalorisia)
19. Juo light kokista
20. Älä syö telkkarin tai tietokoneen ääressä koska silloin syöt huomaamattasi enemmän
21. “Syö” yksin omassa huoneessasi
22. Laita käteesi kuminauha tai muu vastaava ja aina kun mielesi tekee syödä räpsäytät sitä. Opit että et saa ajatella ruokaa
23. Älä syö kello 18.00 jälkeen enää mitään
24. Kirjoita itsellesi lappuja joissa lukee esim. hungry hurts but starve works
25. Jos joudut syömään niin piilota ruokaa esim. nenäliinaan
26. …tai oksenna ruoka pois
27. Jännitä lihaksiasi niin kulutat enemmän
28. Liiku vähintään tunti päivässä
29. Sokeriset tuotteet hidastavat rasvan palamista
30. Käy aamulla ennen syöntiä lenkillä näin ollen rasva palaa
31. Liiku työ-ja koulumatkat kävellen
32. Nuku väh. 9 tuntia yössä sillä silloin et repsahda ainakaan syömään eikä levänneenä mielesi tee syödä liikaa
33.  Laulaminen kuluttaa kaloreita ja siinä samalla voi vaikka tanssia
34. Käytä kireitä vaatteita näin tunnet itsesi “isoksi” ja mielesi ei tee syödä
35. Hanki itsellesi liikuntaharrastus
36. Suunnittele seuraavan päivän syömiset etukäteen
37. Laita joka puolella asuntoasi tai huonettasi laihojen ihmisten kuvia
38. Älä osta liian isoja vaatteita vaan päinvastoin pienempiä, koska silloin luultavasti saat motivaatiota laihduttaa jotta mahtuisit vaatteisiin
39. Jos mielesi tekee “ahmia” syö esim. kasviksia ja juo paljon vettä, mutta älä “ahmi” herkkuja
40. Liiku ennen ruokailua puoli tuntia ja mielellään sen jälkeenkin
Punaisella kirjoitettuja noudatan nytkin (vähemmän tai enemmän pakonomaisesti..)   vaikka osa noista kuullostaakin niin hullulta. En haluaisi olla tämmöinen syömisvammailia. Mielummin olisin vieläkins e sama "pro ana" joka vain huvikseen leikki tämmöisellä. Kuin tässä nyt sairastuneena "pää sekaisin"..
ps. Illemmalla postaus :-)

35 kommenttia:

 1. tää on vittu anoreksia vinkki saatana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KYLLÄ! Ihan jo muita ihmisiä tuolta samalta tilalta suojellaksesi, tällaisia tekstejä ei todellakaan saisi julkaista ollenkaan!!! Ymmärrätkö kuinka moni tyttö poimii ton tekstin tästä ja alkaa kopioimaan sitä elämässään? Tää teksi löytyykin jo tosta oikeassa reunassa olevasta "Suositut tekstit" laatikon huipusta! Vaikka tämä onkin jo lähes sata vuotta vanha, niin miksiköhän se siitä löytyy? Suosittelen ihan muiden takia poistamaan. Vaikka itse sairastatkin, niin pliis älä levitä sitä eteenpäin. Ole kiltti.

   Poista
  2. Miten näin monet "terveet" aina löytävät nämä pro-ana blogit? Itse hain tietoisesti pro-ana haulla, mutta entäs te, jotka käskette hoitoon? Ette kai hae itsekin laihisvinkkejä? :o Ja tämä lista löytyy joka ana foorumilta niin Suomesta kuin jenkkilästä, joten turhaa sitä on käskeä poistaa, kun aina se jossain on kaikkien halukkaiden saatavilla. Itse löysin aikanaan vielä paljon paljon pidemmän listan suomalaiselta foorumilta.

   Poista
 2. Yritä hakeutua hoitoon ihan totta, terveenä on parempi kun kuolleena arkussa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoidossa oonkin. Ja niin tämä postaus tosiaan on jo lähes sata vuotta vanha :)

   Poista
 3. Ihania ohjeita. En ymmärrä miksi, mutta ne vaan on.

  VastaaPoista
 4. Miten salasit syömättömyyden vanhemmilta? :)

  VastaaPoista
 5. Kaunista että haluat kuitenkin edelleen levittää sairautesi ilosanomaa eteenpäin - kuten varmasti huomaat tässä tapahtuvan. Hoitotyön todellinen ammattilainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helena mulla menee suhun hermo. Lopeta!!! Näetkö sä valopää että tää on yli 2v vanha!?!??! En aijo poistaa täältä mitään koska ne on SILLOIN ollut mun ajatuksia

   Poista
  2. ssecret ei levitä mitään ilosanomaa, tämä sama lista löytyy sadasta muustakin paikasta eikä varmastikaan tämä ole se ensimmäinen mistä sen joku löytää jos on löytääkseen. tämän blogin on tarkoitus kuvata tämän ihmisen elämää, ei ole mitään järkeä mennä vanhoja postauksia poistelemaan ihan vain siksi että siellä on joku lista. poistaisitko Helena itse osia menneisyydestäsi jos huomaat myöhemmin olleesi hakoteillä? blogimaailmassa ja internetissä löytyy paljon sairaampia ihmisiä kuin ssecret, mene kiusaamaan heitä ja jätä tämä blogi rauhaan!!!

   Poista
  3. kyllä poistaisin. olen mm. tuhonnut addiktioaikaiset valokuvani ja päiväkirjani sen vuoksi ettei niitä ole terveellistä tuijotella. kun kasvatte isommiksi niin takuulla (toivon mukaan ainakin) ymmärrätte. nytvain luulette olevanne viisaampia kuin olette. näin se vaan menee.

   Poista
  4. pulleiden ihmisten läpinää

   Poista
  5. Helena, en ymmärrä miksi sinä käsket toisia poistamaan omia julkaisuja, kuitenkin tämä on 2 vuotta vanha? JOKAISELLA kyllä on oikeus sanoa oma mielipide, mutta EI TARVITSE LOUKATA TOISIA, sanoit todella rumasti.

   Puutuin tähän, vaikka tästä kyllä on aikaa, mutta silti ei kuitenkaan ole mukava lukea, kun toiset arvostelee toisia. Kukaan ei ole ylempänä toista..

   Ssecret E.I levitä ilosanomaa! Jos sulla Helena on/on ollut paha olla, niin silloin luulisin että ymmärtäisit, tai sama sairaus.. Kuitenkaan tämä ei ole todellakaan niin paha, mitä olen nähnyt M.U.I.D.E.N blogeissa. JOKAISELLA ON OMA ELÄMÄ, JA OIKEUS ELÄÄ OMAN ELÄMÄN MUKAAN!

   Naurattaa ihan lukea Helena SUN kommentteja, toisin tarkoitukseni nyt EI OLE loukata.. Mutta sinuna miettisin jatkossa mitä kirjoittaisin, tai jättäisin kirjoittamatta-mutta EN ole sinä. Olen vain minä, yksi pro-ana muiden joukossa. Puolustamassa toisia.. En kuitenkaan IKINÄ, EN IKINÄ halua aiheuttaa pahaa muille, kuten sinä Helena aiheutit, tai no loukkasit -> Ssecret, minä, ja muut ketä Ssecret:iä puolustaa..

   Ssecret on TODELLINEN hoitotyön ammattilainen, sanopa joku tuntematon tai tuttu sen. Ssecret OSAA huolehtia OMISTA asioista, toisin kuin eräät.. Hohhoijaa, ikää löytyy? Ja kyllä! OLEN 13-VUOTIAS MUTTA SILTI.

   Poista
 6. tarkoitus tuskin onkaan sitä ilosanomaa levittää. valitettavasti todellisuus ei aina ota asioitamme vastaan kuten tarkoitimme. nöyryyttä peliin nyt!

  VastaaPoista
 7. Ssecret mulla menee suhun hermo. Lopeta!!! Näetkö sä valopää että tää on ylivoimaisesti blogipostaustesi suosituin vaikkaonkin 2v vanha!?!??! Älä poista täältä mitään koska nää on NYT mun ajatuksia

  VastaaPoista
 8. Jokaienn on itse vastuussa mitä täältä lukee.. voin tiwttty lsiätät tuohon että "ÄLÄ lue ettet sairastu!"

  jos joku lukee noita ja uskoo noihin ja muutenkin mun blogin lukja niin eiköhän se tiedä mihin tää mun blogi on perustunut ja perustuu yhä, tietty vähemmin.

  aika kohtuutonta väittää että tän jutun takia nää on sun ajatuksissas. ja jos onkin, oisit voinutn ihan hyvin lukea tän jonkun muun sivuilta. jokainen lukee tätä omasta tahdostaan. mä oon ollu sairas ja yhä. en poista täältä __mitään__ koska tätkin katsellessa voin todeta kuinka harhauskoinen mä oon joskus ollut ja uskonut tuohon paskaan.

  VastaaPoista
 9. *voin tietty lisätä " korjaus. :)

  VastaaPoista
 10. Eiköhän jokainen joka yrittää parantua tai on jo parantunut ihan itse päätä lukeeko tuollaisia tekstejä! Miksi pitää roikkua tällaisilla sivustoilla jos pitää niitä huonoina itselle tai muille? Joku voisi oikeasti selittää että miksi joku joka on jo "parantunut" tulee tänne kommentoimaan muiden elämää ja siihen liittyviä ajatuksia? Viettäisi vaan omaa elämää "parantuneena" ja unohtaisi kaiken anailuun liittyvän jos kerran on "parantunut!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. näimpä. Kukaan täysjärkinen jo ennästään sairastunut ala tämmösiä kokoeilemaan. ja en tosiaan oo eka kenen blogista tää löytyy.

   jos joku sairastuu tän lukiessani.... niih no on luultavasti ollut jo sairas. en poista näitä, koska en saa ttä mihinkään piiloon kautta talteen itselleni. edelleen on täysin vapaaehtoista lukeeko tätä shaissea vaiko ei :)

   Poista
  2. Uusi näkökulma keskusteluun: Mulle tää ainakin antaa lohtua. Yritän parantua syömishäiriöstä, kohta tulee vuosi täyteen siitä kun menin hoitoon. Musta on lohduttavaa, että ihmiset jakavat tarinoitaan ja että _oikeasti_ nää jutut on ollu osa jokaista päivää ja osa tulee varmasti vielä pitkään olemaan.

   Joskus tuntuu, että on ainoa joka näitä asioita miettii, vaikka tietääkin, että maailma on täynnä syömishäiriöisiä. Itse olen 34-vuotias, joten en ole ihan sitä suurinta riskiryhmää.

   Kiitos, että pidät tämän kirjoituksen julkisena. Alussa jo sanotaan, että tää voi triggeroida, joten tämä ei todellakaan ole _ihannointia_ vaan totuuden näyttämistä sellaisena kuin se on.

   Poista
  3. Kiitos oikeesti sulle kommentistas! Jota mä komppaan täysin.

   Miksi piilotella pro ana maailmaa? Miksei kerrota siitä niinkun se on. Miten hullulta nuo kaikki kuullostaakaan? Kaikki nuo säännöt.
   Jokainen on vastuussa __omasta itsestään__

   Netistä löytyy vaikka mitä sairasta kun tarpeeksi selaa.

   Poista
 11. Haluaisin kommentoida tähän, että oon aika samaa mieltä Helenan kanssa..

  1) mie muistan ennen mun syömishäiriötä, että ihailin aina sh-blogien kirjoittajia ja poimin nimenomaan niiden sivuilta niiden vinkkejä... koska kun katso niiden kuvia ja sitten niitä ohjeita niin yhdisti ne heti toisiinsa, joten tää sun "nää löytyy jokapaikasta"-toteamukset ei oikein pidä paikkaansa

  2) tää on ihannointia. ei anoreksiaan kuulu jääpalojen imeskely tai muu vastaava paska. pro-ana on nimenomaan anoreksian ihannointia. nää ohjeet on vaan sitä, millä saadaan vietyä tätä paskaa vielä pidemmälle ja vielä pidemmälle ja vielä pidemmälle...


  VastaaPoista
 12. Joo mutta nimenomaan en kommentoi tota ihannointina. Ei kenenköö tarvitse lukea
  2. Et tän löytyy pitänee melekee goooglettaa pro ana tms


  Mutta voit olla mitä mieltä haluat

  VastaaPoista
 13. Törmäsin tähä just ja hitto lopettakaa oikeesti tommonen '' ei saa laittaa ''. jokasel on oma mieli ja päättää ite tekeekö samoin. ite en ikinä pysty laihtuu vaik oon tehny mitä!! juon vettäkin ja käyn salilla ja oon normaali:D tykkän ruuasta vaa ihan sikanaa se on niiin hyvää. kaikkii noita ei varmaa pidä noudattaa kun menee jo yli. mut jotkut jotka on vähän isompia ni voi oikeesti laihtuu oman terveyden vuoks:)

  VastaaPoista
 14. Mulla on tässä testi menossa, nimittäin anoreksia, katotaan miten käy. pystyykö lopettaa jos on niin itselle luvannut!

  tuun ilmotttaa joskus kaikkai kiinnosti

  VastaaPoista
 15. kiitti tästä pro ana vinkistä! menee testaukseen! toivonmukaan saan anoreksian takiasi! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kuule ole hyvä vaan ;)) jos niin tyhmä olet. jännä ettet oo tähän ennen sattunu törmäämään :D jos et varoitus tekstiä näe taikka tajua muuten olla lukematta tälläistä blogia. on se sinun murheesi.

   en kuitenkaan toivo sitä sinulle. järki käteen.

   ps. hyvin vittuiltu ;)

   Poista
 16. No voi hyvää päivää. En usko, että kukaan sairastuu vain lukemalla tämmöisen älyttömän listan. Eiköhän siihen vaadita muitakin tekijöitä. Tietysti proanajuttujen lukeminen voi edesauttaa sairauden alkamista, mutta niin voi myös esimerkiksi naistenlehtien laihdutusjutut, läheisten laihduttaminen ja höpötys aiheesta, kiusaaminen, muut ongelmat... Jos oikeasti haluaa vaikuttaa asiaan, niin mä suosittelen huolehtimaan läheisistä ja osoittamaan yleisestikin hyväksyntää ja ymmärrystä ihmisille. En usko sensuuriin enkä pahoista asioista vaikenemiseen tähänkään liittyen. Tosin myös asiallista tietoa tulisi olla tarjolla. Musta olisi oikeastaan tosi hyvä, jos jokin karuun faktaan keskittyvä syömishäiriösivusto markkinoisi itseään sillä lailla, että se nousisi ekaksi kun googlettaisi esim. pro-ana. Nyt kun katsoin, niin hakusanalla päätyy lähinnä aihetta käsitteleviin blogeihin ja Wikipediaan. Jos ei muuta niin ehkä sillä pelastettaisiin joku utelias esiteini.

  VastaaPoista
 17. Itselläni bulimia, silti luen tätä. Parantumaan päin olen jo. Silti, noita lukiessanikaan en IKINÄ voisi kuvitella tekeväni noita, vaikka tiedän että ne auttaisivat laihtumisesa. Bulimia on ihan eri sairaus, tiedän, mutta samassa veneessä me kaikki ollaan oltu.:)

  VastaaPoista
 18. Pakko sanoa että nyt kun tähän blogiin törmäsin (ihana blogi muuten!), niin en ymmärrä miksi ihmisten on täytynyt itkeä tästä postauksesta. En usko kenenkään sairastuvan tämän takia, enkä usko kenenkäään juuri tämän postauksen takia alkavan anorektikoksi, tai miksikään muuksikaan. Se on aina kiinni siitä ihmisestä itsestään, sekä tietenkin omasta elämäntilanteesta, mutta en usko tämän postauksen mitenkään vaikuttavaan tuollaiseen. Itse pidin postausta mielenkiintoisena, etenkin huomatessani, että osa noista asioista ovat sellaisia, joita iltalehdessäkin mm, mainostetaan.

  VastaaPoista
 19. Täst listas on paljon hyötyä mulle aijon laihtua painan nyt 45,7kg ja oon 14 koht 15 ♥ kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule. Ole hyvä trolli ♡ jos oot noin tyhmä kukapa estelemään. Pro ana hauilla löydät varmasti nöitä tuhat lisää. Ole hyvä siitäkin vinkistä ja onnea eläläsi pilaamiseen. Mutta vain omalla kustannuksellasi. ;)

   Poista
 20. ihailen teitä. ootte nin vahvoja (siis henkisesti).

  VastaaPoista

kirjoita kommenttisi ja pelasta päiväni

ps. Vastaan tästä eteenpäin blogiini :)